Duurzaamheidslening door succes verlengd

Foto: Gemeente Ede

Inwoners van Ede kunnen ook de komende jaren gebruik maken van de gemeentelijke lening om hun woning te verduurzamen. De mogelijkheid om te lenen wordt verlengd tot en met 2020.

Tegelijk wordt de regeling om te lenen uitgebreid en vernieuwd. Zo kunnen ook huurders de lening aanvragen. Daarnaast is de lijst aangevuld met maatregelen die te maken hebben met aardgasvrij wonen.  Nieuw is dat de aanschaf van een pellet-kachel uit de lijst verdwijnt.

Ede in top 5

De gemeentelijke lening voor duurzame maatregelen is een succes. Vanaf begin 2016 zijn al 450 leningen verstrekt aan particuliere woningeigenaren, Verenigingen van Eigenaren, kerken en sportverenigingen. De aanvragers hebben in totaal voor 3,4 miljoen euro in duurzame maatregelen geïnvesteerd. Ede staat daarmee in de top 5 van alle gemeenten die zo’n lening verstrekken.

Samen schouders eronder

Wethouder duurzaamheid Lex Hoefsloot: “Deze lening helpt mensen om hun woning of pand energiezuiniger te maken en/of zelf duurzame energie op te wekken. Dat helpt echt, via je huis of kantoor kun je veel doen om Ede duurzamer te maken. Uiteindelijk willen we in 2050 net zoveel duurzame energie gebruiken als opwekken. Dat is een flinke opgave, maar het kan als we samen de schouders eronder zetten.”

Aanvragen

De lening voor duurzame maatregelen kan worden aangevraagd bij de gemeente en wordt verstrekt door de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. (SVn). Meer informatie over de lening en mogelijke maatregelen is te vinden op www.ede.nl/duurzaamheid en www.ede-natuurlijk.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden