112

Update door gemeente Ede, brand Fultonstraat maandag 21 mei

Foto: Ede.nieuws.nl

Openbare wegen zijn weer vrij. Deze zijn afgelopen nacht door de gemeente gereinigd. Het openbare deel is daarom weer geheel bereikbaar. Gelukkig is het gebied wat kleiner vastgesteld dan eerder gedacht. Rond de 15 bedrijven zijn echter nog wel afgesloten.

Daar zal maandagmiddag gestart worden met de reiniging. Zij doen dit in overleg met de Omgevingsdienst OddV. Op het moment dat een gespecialiseerd bedrijf een locatie heeft schoongemaakt zal de Omgevingsdienst de locatie ‘schoon verklaren.’

Burgemeester René Verhulst: “het is natuurlijk een uiterst vervelende situatie voor iedereen. Bewoners en bedrijven worden geconfronteerd met onverwachte schoonmaakactiviteiten door de asbest. Dat is een behoorlijke last en ook je bedrijf ligt voorlopig stil. Dat grijpt echt diep in. Ik snap dat. Ik ben blij dat het gebied weer toegankelijk is, maar er moet nu zo snel mogelijk worden ingezet op de schoonmaak van de rest van het gebied.”

Brand
De plek van de brand wordt nog natgehouden. Dit is preventief en zal de hele dag nog duren.

Omwonenden
De terreinen van de bewoners in het gebied moeten ook gereinigd worden. Eigenaren zijn hiervoor, in overleg met hun verzekering, zelf verantwoordelijk. De gemeente heeft hierover rechtstreeks overleg met de omwonenden.

Bijeenkomst
Om de betrokken bedrijven op een goede manier te woord te staan en hun vragen te kunnen beantwoorden organiseren wij morgenochtend een bijeenkomst. Burgemeester René Verhulst: “wij snappen dat het een grote last voor de bedrijven is dat zij op Tweede Pinksterdag niet open kunnen. Daarnaast worden zij geconfronteerd met onverwachte werkzaamheden. Dat levert
vragen op en die willen wij zo goed mogelijk beantwoorden”.

De burgemeester was vanmiddag ook weer in het gebied aanwezig. De bijeenkomst is dinsdagmorgen om 9.00 uur bij Zoo&Zo de getroffen bedrijven zijn daar voor uitgenodigd. Het is een openbare vergadering.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden