Wat is er te doen op Koningsdag in de gemeente Ede

Foto: Ede.nieuws.nl

In Ede organiseert het Comité Nationale Feestdagen de traditionele grote vrijmarkt. De pleinen in Ede zullen allemaal een eigen thema hebben. Ook zal de kleedjesmarkt er weer zijn. Deze vindt plaats van 8.00 tot 17.00 uur op de Achterdoelen en Grotestraat,

Bennekom

De muziek is ruim aanwezig tijdens koningsdag. De stichting Koningsdag Bennekom organiseert tal van activiteiten. Optredens van diverse artiesten en er is een kunst- en creamarkt in de Dorpsstraat.

Het programma start om 10.00 met een versierde fietsenoptocht en vanaf 11.45 uur is er muziek op het podium bij de Oude Kerk. Voor de kinderen zijn er diverse attracties in het centrum. Achter de versierde fietsenoptocht zullen de oldtimers aanrijden.

Lunteren

De koningsdag in Lunteren heeft een volledig nieuwe opzet. De festiviteiten keren terug naar de Dorpsstraat. Volgens het Oranje Comité Lunteren keren de festiviteiten terug naar de dorpsstraat omdat het een feest is voor alle Luntenaren. De nieuwe opzet is laagdrempelig en zal er voor zorgen dat jong en oud zich er thuis zullen voelen. Er zal een kleedjesmarkt zijn voor kinderen, de traditionele rommelmarkt en er zal muziek zijn van een DJ.
Ederveen

Het Oranje Comité Ederveen heeft ook een uitgebreid programma. De feestelijke dag begint om 9.30 uur met het verzamelen op het marktplein, voor de rondgang door het dorp.

De rondgang zal onder begeleiding zijn van muziek vereniging Irene. Op het dorpsplein zullen nog enkele liederen worden gezongen en de mooist verklede kinderen zullen na het zingen bekent worden gemaakt. Vanaf 13.30 uur begint het middagprogramma op sportpark Allemanskamp.

Otterlo

Op het Sportpark Kastanjebos in Otterlo is een leuk programma samengesteld. Om 12.00 uur is er een pannenkoekenfeest gevolgd door 5×5 beachvolleybal, diverse activiteiten waaronder ballonen oplaten en om 14.00 uur is er een bootcamp voor kinderen.

Wekerom

Het Oranjecomité Wekerom heeft een divers programma samengesteld. Om 12.00 uur begint de optocht. Om 13.30 uur is de opening van het kinderspeelplein en zal ook de zeskamp starten voor kinderen van 8-11 jaar. De zeskamp voor 12-16 jarigen zal om 15.30 uur starten en de prijsuitreiking is om 17.30 uur.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden