De herfstdagen zorgen voor kleurrijke bomen maar ook voor veel bladafval

Foto:

De herfstdagen zorgen voor kleurrijke bomen maar ook voor veel bladafval. Steeds meer bewoners van de gemeente Ede organiseren bladacties; mensen houden zelf hun stoep schoon (en die van de buren) of pakken met hun buren de hele straat aan. De gemeente juicht dit toe. Met elkaar houden we onze stoepen, fietspaden en wegen schoon en veilig. Bewoners kunnen op verschillende manieren aan de slag en de gemeente helpt waar nodig.

Zelf wegbrengen

Bewoners kunnen zelf herfstbladeren wegbrengen naar het afvalbrengstation van ACV. Dat kan gratis op zaterdag 28 oktober, 11 en 18  november en 2 december tussen 8.00 en 12.00 uur op locaties in Ede (Neonstraat 4), Bennekom (parkeerplaats sportpark ‘Hoekelumse Eng’) en op de depots van de gemeente in Harskamp (Heersweg) en Lunteren (Postweg).

Aanhangwagen

ACV stelt gratis een aanhangwagen beschikbaar. Deze kunt u gebruiken om bladafval weg te brengen. Meer informatie op www.acv-groep.nl/ede.

Actie in de buurt of op school

Buren die een gezamenlijke actie willen houden om het bladafval in hun straat of buurt op te ruimen, kunnen dit melden via [email protected] onder vermelding van ‘Bladactie’. De gemeente kijkt dan welke ondersteuning mogelijk is. Deze oproep geldt ook voor scholen: ideeën om samen met kinderen en ouders het bladafval op te ruimen, zijn van harte welkom!

De bladactie loopt tot 1 december. Voor vragen kan gemaild worden naar [email protected] of gebeld worden met 14 0318.