Verscherpte regels Edese jacht na beelden

Foto: Michael de Vries
Foto: Ede.nieuws.nl

Afgelopen weken is er veel ophef ontstaan over de respectloze beelden van de jacht in Ede, waarbij te zien was dat net geschoten dieren open en bloot door het terrein op de Noord Ginkel vervoerd werden en er een meterslang bloedspoor op het fietspad achterbleef op het moment dat er al bezoekers in het gebied waren. Ook klonken er nog enkele schoten tussen 8:30 en 9:30.

Fractieleider Alexander Vos de Wael stelde, na het zien van de beelden, raadsvragen aan wethouder Vreugdenhil.

Een lange mail van de wethouder resulteerde in de volgende punten:

 

– Het belangrijkste punt is dat het afdekken van de dieren vanaf heden wordt opgenomen binnen de richtlijnen van de jacht in Ede. Het rondrijden met dode dieren open bloot op een auto zal dus niet meer voorkomen.
– Het achterlaten van het bloedspoor ziet de gemeente Ede ook als misstap en de desbetreffende jager is daarover aangesproken.

In dat opzicht trekt de gemeente Ede het boetekleed aan.
Helaas
Daar waar de verantwoordelijke wethouder mevrouw Vreugdenhil wél ruimschoots de raadsvragen beantwoordde vindt zij het niet nodig om samen met de boswachters/jachtopzichters en de maker van de beelden om tafel te gaan zitten. Terwijl de maker van de beelden daar meerdere keren om verzocht heeft.
Reden daarvoor is dat de maker ook bij andere zaken omtrent de vastgelegde jacht vraagtekens zet en deze niet enkel met de boswachters/jachtopzichters wil bespreken.
Op de vraag met wie er intern over de zaak is besproken wil de gemeente geen antwoord geven.

Ook op het verzoek van de maker van de beelden om het jachtprotocol te mogen inzien wordt niet gereageerd.

Helaas heeft ook geen enkele wethouder persoonlijk een reactie gegeven over de video die gemaakt is, terwijl alle wethouders de beelden hebben toegestuurd gekregen.

Zo blijft de vraag bestaan of het niet vooral een kwestie is van elkaar de hand boven het hoofd houden.

Michael de Vries

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden