Verrassende podiumplaatsen voor EIJV in Almere

Jelle van Beek

Afgelopen zaterdag werd er op de eerste dag van de zomervakantie nog een competitiewedstrijd gereden in Almere.

Een leuke baan om te rijden, want niet alle rijders van de Edese IJsvereniging zijn gewend aan het rijden op een piste waarbij de bochten licht oplopen en de afstand geen 400, maar 200 meter is. Uiteindelijk mochten er 4 zilveren en 2 bronzen medailles mee naar Ede.

De pupillen tot en met 11 jaar mochten in de ochtend drie afstanden rijden: een dobbin sprint (200 meter sprint met een vliegende start), een 500 of 1000 inline en een marathon/puntenkoers. Bij de jongste categorie was er voor Twan Leroy een zilveren medaille na drie afstanden. Bij de jongens geboren in 2008/2009 stonden Mart Leroy en Niels Hiddink aan de start. Niels pakte zeer verrassend het zilver na een zeer goede tijdrit. Bijna won hij nog de puntenkoers, maar werd achter een sterke Sietze van de Werken net tweede. Mart Leroy werd vierde in het klassement. In de overige categorieën kwamen ook EIJV-ers aan de start: Niels Teunissen (9e), Monique de Groot (9e), Thea de Groot (12e) en Wigge Leroy (13e).

Sterk deelnemersveld

In de middag was het de beurt aan de junioren om hun wedstrijden te rijden. Omdat er volgende week een landelijke baanwedstrijd gereden wordt op de piste in Almere, waren veel rijders naar deze wedstrijd gekomen om vast te wennen aan de baan. Vooral bij de heren kadetten was er hierdoor een sterk deelnemersveld. Des te knapper dat Jelle Stienstra het brons pakte en Bauke van Beek vijfde werd. Beide rijders reden vooral hard op de tijdrit (17.657 vs 18.095). Voor Chaim Boer was er een zilveren medaille bij de junioren B met een uitstekende tijd op de tijdrit (17.200). Michael den Draak Borm werd net vierde. Bij de pupillen 1 reed Anna van Meijeren een stabiele wedstrijd en eindigde op de achtste plek.

Marathon

Na de baanwedstrijden stond er ook nog een marathon op het programma. Hieraan namen namens de EIJV vier rijders deel: Chaim Boer, Michael den Draak Borm, Jelle Stienstra en Famke Veenstra. Het was een pittige marathon vanwege de warmte. Chaim nam halverwege de wedstrijd een ronde voorsprong. En die gaf hij niet meer uit handen. Na 24 km mocht hij daarom wederom naar het podium om de zilveren medaille in ontvangst te nemen. Famke Veenstra reed ook een slimme race en kreeg een bronzen medaille omgehangen bij de dames.

Lezersnieuws: Edese IJsvereniging