Midzomernachtwandeling op zaterdag 22 juni 2019

Full moon over Strabrecht
Full moon over Strabrecht
Foto: Natuurcentrum Veluwe

Midzomer is de langste dag van het jaar. Na midzomer worden dus de dagen langzaam weer korter. De midzomernacht is op één minuut na de kortste nacht van het jaar. En, vooral in de Scandinavische landen, is midzomer een christelijke feestdag ter ere van Johannes de Doper.

Veel wilde dieren zijn nachtdieren. Hoe scharrelen ze in een korte nacht voedsel bij elkaar? En maken ze gebruik van het vroege en late licht? Misschien zie je tijdens deze midzomernacht vleermuizen of nachtvlinders, fladderend in het zachte nachtlicht.

Tijdens de nacht hoor je ook vogels, bijvoorbeeld de zeldzaam wordende nachtegaal. Op de heide is de lange en aanhoudende triller van de nachtzwaluw te horen. Ook de rugstreeppad heeft een herkenbaar geluid, en het roodborstje en de lijsterachtigen laten tot laat in de schermer hun riedel horen.

De Midzomernacht is kort en tijdens het overvloeien van de schemer naar de korte zomernacht lijkt het stiller te worden. De natuur laat weten dat de korte zomernacht er is.

 

Stichting Natuurcentrum Veluwe organiseert deze wandeling op zaterdag 22 juni.

De wandeling start om 22:30 uur en duurt tot 23.59 uur. Deelnemers worden verzocht een kwartier voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn. De kosten van deze wandeling zijn € 8,50 p.p. voor volwassenen en € 6,00 p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar. De prijs is inclusief bittergarnituur, kaas en worst bij terugkomst.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).

Voor deelname aan deze wandeling is reserveren noodzakelijk.

Dit kan via de website www.natuurcentrumveluwe.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen