OV-informatiebijeenkomst, OV-inloopspreekuur én OV-proefreis in Ede

Foto: OV Ambassadeurs

Kom naar de OV-Informatiebijeenkomst

Is reizen met het openbaar vervoer even geleden? Of wordt dit een eerste keer? Het lijkt misschien onduidelijk hoe reizen met bus en trein precies werkt. Gelukkig valt het heel erg mee. Tijdens de informatiebijeenkomst leggen OV- ambassadeurs hier alles over uit.

OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Zij presenteren onder ander over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook verstrekken zij informatiemateriaal en beantwoorden uw vragen. Voor deelname kunt u zich aanmelden via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038 – 45 40 130.

Datum: woensdag 5 juni 2024

Aanvang: 14.00 uur sluiting 16.00 uur

Locatie: Cultura, Molenstraat 45, Ede

Bezoek het OV-inloopspreekuur

OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Zij helpen u graag het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locaties in Overijssel, Gelderland en Flevoland geven OV-ambassadeurs antwoord op al uw vragen over het openbaar vervoer.

Datum: dinsdag 18 juni 2024

Tijd: 10.30-12.00 uur

Locatie: Cultura, Molenstraat 45, Ede

Ga mee met een OV-proefreis

“Veel uitleg op het station. Oefening baart kunst. In het vervolg kan ik het zelf.” Lucas (67 jaar)

Tijdens de proefreis oefent u met OV-ambassadeurs met het reizen met bus en trein. Op het krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Onderweg ervaart u hoe het is om te reizen met bus of trein.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, uw bankpas of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.

Datum: woensdag 19 juni 2024

Locatie: vanuit Ede

Aanmelden via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs:

038 – 45 40 130.

Meer informatie

Voor meer toelichting: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur bel naar 038 – 45 40 130

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten.

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen