DOK organiseert Rhönrad wedstrijd in de Van der Knaaphal in Ede

Op zaterdag 20 april was het een leuke dag voor de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede. In de Van der Knaaphal mocht de Edese club Rhönrad wedstrijden organiseren. Het werd een topdag voor DOK met veel medailles.

Deze wedstrijd is vooral bijzonder omdat de bond zelf geen wedstrijden meer organiseert voor alle niveaus van deze mooie tak van de turnsport. DOK heeft vorig jaar de stoute schoenen aangetrokken en is begonnen met deze wedstrijd. Dit jaar dus weer opnieuw, nu samen met de vereniging RATS uit Aalten. DOK staat ervoor dat alle turners wedstrijden kunnen draaien en niet allee de top.

Het was op zaterdag 20 april dan ook echt een feestje in Ede. Alle kinderen die deze sport beoefenen konden meedoen. Van niveau 6 tot en met niveau 1. Niveau 6 is echt voor de recreanten die niet veel uren trainen of die net op deze sport zitten, tot aan niveau 1 en dat is de top van Nederland.

DOK kwam op deze dag met maar liefst 32 turners de vloer op. De dag werd afgetrapt met de deelnemers van niveau 6 en 5. Goud was er voor Jaëlle Garms, zilver voor Elvera van Prooijen en Anna Smalbil en brons voor Isabel Grefhorst en Mirte Beerenfenger. Mirte Kuif eindigde op de ondankbare 4e plaats.

In de volgende ronde was de beurt was het weer raak voor DOK. In de categorie Quembo Kadionda, Lana Gerritsen en Geerte Spek werden 1ste, Roos van Veenendaal werd 3e. Hier eindigde Nicky Heinen op de 4e plek.

In de derde en tevens laatste ronde raderden de kinderen die zich ook gekwalificeerd hebben voor het NK. Hier wonnen alle Dokkers een medaille. Goud was er voor Vera van den Heuvel, Kayleigh Duursma, Verena van der Garde en Jimmy Berkhoff. Zilver was er voor Laura Kooiker en Marit Groen en het brons was voor Aymee van Aalst.

Hele mooie prestaties en mooi om te zien dat de vrijwilligers van DOK er zijn voor alle turners van de rhönradsport.